Run-the-World 4 Parkinson 2014.

Nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, američki liječnik i časnik zračnih snaga Marcus Cranston, odlučio je promijeniti svoj način života i podići svijest o Parkinsonovoj bolesti na globalnoj razini kroz projekt “Run-the-World 4 Parkinson“, a objedinjujući sport i putovanje.

Cilj projekta je podrška svim oboljelima uz poticanje fizičke aktivnosti kao nezaobilazne komplementarne metode liječenja bolesnika s Parkinsonovom bolesti.

Brojka 4 ima posebno značenje u njegovom životu jer mu je u dobi od 44 godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest. Stoga je odlučio tijekom 4 tjedna i 4 dana pretrčati 4 milje u 44 zemlje, a putovanje započinje u 4. mjesecu 2014. godine. Tijekom svog putovanja obići će Aziju, Australiju, zemlje Bliskog Istoka, Afriku i Europu.

Tijekom naše zajedničke aktivnosti dr Marcus Cranston posjetit će i Hrvatsku, što predstavlja čast i priznanje radu naše Udruge – HUBPP.

Pozivamo Vas da nam se 25. travnja 2014. godine u 10 sati  pridružite na Cvjetnom trgu u Zagrebu gdje će biti upriličen njegov doček uz druženje s bolesnicima i posjetiteljima.

Preuzimanja: