Dani otvorenih vrata 2014.

Hrvatska udruga bolesnika s Parkinsonovom bolesti i ostalim poremećajima pokreta (HUBPP) organizira stručnu manifestaciju u povodu Svjetskog dana Parkinsonove bolesti pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr.sc. Ive Josipovića

vms Andreja Klokočki, Renata Horvat, glavna sestra Zavoda Biserka Hajder, specijalizirana medicinska sestra za Parkinsonovu bolest Andreja Matijević, dr Vladimir Miletić, prof.dr.sc. Maja Relja, fizioterapeut Marina Maravić, Goran Petanjak, dr Katarina BlažinaDani otvorenih vrata

10-12. travnja 2014.g. u Referentnom Centru za poremećaje pokreta i heredodegenerativne bolesti Ministarstva zdravlja RH,  Neurološka klinika KBC Zagreb.

Svjetski dan Parkinsonove bolesti obilježava se  11. travnja. To je dan kojim se obilježava rođendan engleskog liječnika Sir James Parkinsona, po kome je bolest i dobila ime i koji ju je prvi opisao u svom djelu “An Essay on the Shaking Palsy” 1817. godine.

Svjetski dan Parkinsonove bolesti obilježava se u cilju podizanja svijesti o Parkinsonovoj bolesti i njezinim učincima na pojedince, njihove obitelji i cjelokupnu zajednice. Veća svijest će smanjiti stigmu povezanu s tom bolesti i u konačnici poboljšati kvalitetu života bolesnika.

Za trajanja Dana otvorenih vrata 10-12. travnja 2014. godine svim zainteresiranima biti će omogućen savjet i pregled subspecijaliste neurologa djelatnika Referentnog centra u suradnji s pročelnicom centra i predsjednicom Hrvatske udruge bolesnika s Parkinsonovom bolesti i drugim poremećajima pokreta prof. dr. sc. Maje Relja. Za ciljano liječenje neophodna je točna dijagnoza. Današnji razvoj znanosti i struke omogućava rano otkrivanje bolesti koja nije samo bolest motoričkog sustava već postoje i nemotorički simptomi važni za rano otkrivanje bolesti. Bolesnicima će biti omogućene dijagnostičke metode za otkrivanje ranih znakova bolesti i/ili potvrdu dijagnoze koje su dostupne u našem Centru, a prate sve danas poznate svjetske metode.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uveličaju Svjetski dan Parkinsonove bolest.  Namjera nam je objediniti društvene i stručne sadržaje u ugodnoj atmosferi.

Tradicionalni Dani jagoda na Cvjetnom trgu organizirat će se na dočeku dr Marcusa Cranstona 25.04.2014. u 10 sati uz manifestaciju “Maraton oko svijeta za Parksinonovu bolest”.